Дні вшанування пам’яті національного генія

Змінюються часи, але незмінним, невичерпним і, по суті, не до кінця прочитаним і розгаданим залишається сам Т. Шевченко. І вистачить його, поза всяким сумнівом, ще на багато-багато поколінь – допоки житиме український народ, допоки буде жити наша Україна! 
З 11 по 15 березня 2019 року в Білгород-Дністровському районному ліцеї були проведені дні вшанування пам’яті національного генія, народного поета України Тараса Григоровича Шевченка. З метою поглиблення знань учнів та вияву поваги і любові до Кобзаревого слова відбулася низка різноманітних заходів:
відкритий урок « Поема «Катерина». Тема жіночої долі.», проведений вчителем української мови та літератури Гордієнко Н.І.;театралізована літературно-музична композиція «І став для нас він світочем в віках!», підготовлена учителем української мови і літератури Гордієнко Н.І. допомогла ліцеїстам пізнати соціальні, політичні, життєві ідеали великого поета. Після закінчення вистави учні мали можливість покласти квіти до пам’ятника Великого Кобзаря.
Ми впевнені, що ці та інші заходи, які відбулися в ліцеї, допоможуть молодому поколінню зрозуміти та усвідомити неоціненний вклад Тараса Шевченка в зародження та розвиток української культури, мови, нашої державності. І ще раз переконатися, що поезія Шевченка – це вогник, схожий на полум’я свічки, що запалює душу людини…

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.