Підготовка до ЗНО/ДПА

Що таке ЗНО

Зовнішнє незалежне оцінювання — іспити у вигляді тестування, результати яких зараховуються і як результати державної підсумкової атестації, і як результати вступних іспитів до закладів вищої освіти.

Хто має складати ЗНО

У 2021 році ЗНО мають складати майбутні вступники до закладів вищої освіти, а також випускники старшої школи, учні та студенти професійно-технічних і вищих закладів освіти, які цього року здобувають повну загальну середню освіту і проходитимуть державну підсумкову атестацію у формі ЗНО.

Як зареєструватися на ЗНО

Реєстрація на ЗНО-2021 триває з 01 лютого по 01 березня. (дивись новини за посиланням — ЗНО-2021)

Випускники шкіл, студенти професійно-технічних закладів і коледжів мають зареєструватися на проходження ЗНО у своєму закладі освіти.

Що потрібно для допуску на ЗНО

Усі тести ЗНО розпочинаються об 11-й годині. Допуск учасників зовнішнього оцінювання до пункту проведення ЗНО починається за 45 хвилин та припиняється за 10 хвилин до початку зовнішнього оцінювання.

Учасник зовнішнього оцінювання для допуску до пункту ЗНО обов’язково має пред’явити:

  • Сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання;
  • документ, назва і номер якого зазначені у Сертифікаті;
  • запрошення-перепустку для участі в зовнішньому оцінюванні.

За умови відсутності Сертифіката та документа, назва і номер якого зазначені у Сертифікаті, учасник зовнішнього оцінювання не допускається до проходження зовнішнього оцінювання.

Учасники зовнішнього оцінювання, які запізнилися, до пункту ЗНО не допускаються.

Час на виконання завдань тестів ЗНО у 2021 році

  • Англійська мова — 150 хвилин;
  • Біологія — 150 хвилин;
  • Географія — 150 хвилин;
  • Іспанська мова — 150 хвилин;
  • Історія України — 150 хвилин;
  • Математика — 180 хвилин;
  • Німецька мова — 150 хвилин;
  • Українська мова і література — 180 хвилин;
  • Фізика — 180 хвилин;
  • Французька мова — 150 хвилин;
  • Хімія — 150 хвилин.

ЩО ТАКЕ ДПА

Форма контролю відповідності освітнього рівня випускників загальноосвітніх навчальних закладів I, II, III ступенів та професійно-технічних навчальних закладів, що надають повну загальну середню освіту, державним вимогам. ДПА проводиться наприкінці навчального року, з навчальних предметів, перелік яких щороку визначається і затверджується Міністерством освіти і науки України.

Обов’язковою є атестація з української мови.

Учні початкової (4 клас) та основної (9 клас) школи ЗНЗ з навчанням мовами національних меншин, які прибули з-за кордону і почали вивчати українську мову в поточному навчальному році, замість атестації з цього предмета можуть за заявою батьків та за рішенням педагогічної ради проходити атестацію з мови навчання.

ДПА проводиться у письмовій формі. Завдання для проведення атестації укладаються навчальними закладами відповідно до орієнтовних вимог до змісту атестаційних завдань, затверджених Міністерством освіти і науки України.

ДПА може проводитися у формі ЗНО. Результати ЗНО з трьох навчальних предметів зараховуються як результати державної підсумкової атестації за освітній рівень повної загальної середньої освіти для випускників старшої школи загальноосвітніх навчальних закладів.

Результати ДПА визначаються за 12-бальною шкалою за загальними критеріями оцінювання навчальних досягнень учнів. Бали, отримані за атестацію, виставляються окремо від річних балів. Результати ДПА заносяться у табель навчальних досягнень (4 клас), до свідоцтва про базову загальну середню освіту (9 клас), до атестата про повну загальну середню освіту (11 клас), і враховуються при визначенні середнього балу відповідного документа, а також при визначенні претендентів на нагородження золотою або срібною медаллю.




Реєстрація НМТ 2023



Реєстрація на Національний мультипредметний тест у 2023 році та вибір третього предмета